Kalfsupport D-Bolus

terug

Kalfsupport D-Bolus is het dieetvoeder dat toepasbaar is in geval van spijsverteringsstoornissen of het risico daarop. D-Bolus bestaat uit speciaal geselecteer bicarbonaat dat zorgt voor een goede “zuur-base”-balans in het kalf en bevordert de drinklust van het kalf. D-Bolus is klaar voor gebruik en door de vormgeving gemakkelijk te geven d.m.v. een pillenschieten.

26.50

Beschrijving

D-(Drink) Bolus is uw oplossing!

Gebruik
Een kalf met diarree drinkt niet alleen slecht, maar vermagert ook zeer snel. Daarbij treedt verzuring op in het bloed en in het spijsverteringskanaal. Verzuring is gevaarlijk! Verzuring maakt dat het kalf weinig tot geen voedingsstoffen op kan nemen, waardoor het lichaamsgewicht snel afneemt en het kalf uitdroogt. Het kalf wordt zwakker en zwakker en de kans op herstel wordt alsmaar kleiner met de dood tot gevolg. D-Bolus ondersteunt de drinklust voor het behoud van een normale zuurgraad (pH) in het kalf. Hierdoor drinkt het kalf vlotter en herstelt veel sneller!

Voederadvies bij diarree
Gebruik één D-Bolus per kalf bij de eerste verschijnselen van spijsverteringsstoornissen. Versterk vervolgens één D-Bolus voor elke voeding durende 1 à 2 dagen. Belangrijk: het kalf moet ten alle tijde over schoon drinkwater kunnen beschikken.

De D-Bolus is oraal toe te dienen met bolusschieter.